Cele mai multe clinici si multi specialisti nu testeaza ureaplasma urealyticum si mycoplasma hominis, şi pe bună dreptate. Ele par controversate tocmai datorita statutului lor de flora normala si a implicarii lor rare in afectiuni. Aceste bacterii sunt trecute ca fiind cu transmitere sexuala dar colonizarea cu acestea se face la varsta pubertatii. 40% din fetite se nasc cu aceasta colonizare si 10% dintre acestea poarta in continuare aceste bacterii. Acestea sunt transmise la parteneri si mai departe si, de aici integrarea acestora in cadrul bolilor transmise prin sex. Concluzia este că la toate persoanele active sexual ureaplasma urealyticum poate ajunge la un moment sau altul; prezenta lor fiind intermitenta, in functie de schimbarile mediului mucoaselor, ph, etc.
Aceste organisme sunt privite ca bacterii normale pe care oamenii normali transporta. Din moment ce se afla în organele genitale (vagin, uretra), organismele într-adevăr, pot fi transmise pe cale sexuală.
Colonizarea acestora creste in titru mai ales in cazul femeilor insarcinate - foarte multe dintre acestea au teste curate la inceputul sarcinii pt ca la mijlocul sarcinii Ureaplasma sa iasa in analize in cantitate ridicata. De asemenea, in cazul folosirii de contraceptive, tratamente hormonale, schimbare de pH, Ureaplasma devine majoritara in flora si poate genera infectii vaginale, cistite, endometrite, infectii urinare.
Mai nou cercetarile sugerează că anumite tulpini de Ureplasma pot fi mai susceptibile de a provoca o boală reală decât altele (exista 14 serovaruri). Cu toate acestea, nici un test de rutină efectuat de către laboratoare nu face distincţie intre tulpinile "bune" sau "rele". În plus, chiar şi tulpinile "rele" se manifesta simptomatic numai la unele persoane iar la altele niciodata.
Există anumite diferenţe de opinie în diferite ţări. In Statele Unite aceste bacterii nu sunt testate. In Spania insa, ele sunt privite in mod serios ca potentiali patogeni in sarcina. In Romania parerile sunt impartite. Unii doctori nici nu au auzit de acestea, unii nu le trateaza, altii le trateaza in functie de cantitatea gasita la analize.
duminică, 9 august 2009
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu